czwartek, 31 października 2013

Ser mozzarella SOTTILE GUSTO w zalewie

Tym razem propozycja dla smakoszy różnorakich serów - mozzarella SOTTILE GUSTO w zalewie. Produkt wyprodukowano dla Biedronki. Przechowywać w temperaturze od +2 do +7 stopni Celsjusza.
Masa netto opakowania z zalewą to 220g, masa netto po odsączeniu to 125g.
SKŁAD: mleko, podpuszczka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; zalewa: woda, sól.

Mleko: mniam!
Podpuszczka: enzym trawienny. Bierze czynny udział w ścinaniu białka mleka.
Kwas cytrynowy: występuje w ciągu przemiany materii u człowieka, nieszkodliwy w normalnych ilościach.
Woda: nieszkodliwa:)
Sól: niewielka ilość nie zaszkodzi...Ale czy my zjadamy niewielkie ilości soli?

WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU/100g:
Wartość energetyczna: 251 kcal/ 1043kJ
Białko: 18g
Węglowodany: 2g
  w tym cukry: 0g
Tłuszcz: 19g
  w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15,2g
Sód: 0,1g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU/125g - 1 kulka:
Wartość energetyczna: 314 kcal
Białko: 22,5g
Węglowodany: 2,5g
  w tym cukry: 0g
Tłuszcz: 24g
  w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19g
Sód: 0,13g

WRAŻENIA: Ser jest bardzo delikatny, o lekkim, mlecznym posmaku, sprężysty, nie rozpada się po pokrojeniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Masz pomysł, w jaki sposób wykorzystać dany produkt w kuchni? Podziel się z innymi. Nie wiesz, w jaki sposób "poradzić sobie" z danym artykułem? Zapytaj. Chcesz ocenić smak oraz jakość produktu? Twoja opinia jest bardzo ważna...